netjobs.com

Logo

Chef till enheten för djurskydd och veterinära frågor

Ort
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Chef till enheten för djurskydd och veterinära frågor

 

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Avdelningen för landsbygds övergripande uppdrag är att arbeta med EU-stöd till lantbruk, landsbygdsstöd, landsbygdsutveckling, livsmedelsstrategin, viltförvaltning och fiske. Vårt uppdrag omfattar också veterinära frågor såsom djurskydd, livsmedel, smittskydd och förprövning av djurstallar.

På avdelningen finns enheten för djurskydd och veterinära frågor som arbetar med att hålla beredskap mot smittsamma djursjukdomar samt eftersträvar fortsatt säkra livsmedel och en bra djurhälsa. ​Enheten handlägger ärenden och utövar tillsyn och kontroll inom djurskydd, smittskydd, livsmedel samt allmänna veterinära frågor, exempelvis djurhälsopersonal. Enheten har idag ca 15 medarbetare.

Som enhetschef ansvarar du för arbetsgruppens verksamhetsutveckling, personalfrågor, arbetsmiljö och ekonomi. Samordning och förmåga att arbeta tvärsektoriellt med länsstyrelsens uppdrag är av vikt när det gäller att leda, driva och utveckla verksamheten. Även operativ handläggning inom enhetens verksamhetsområden kan ingå i tjänsten. Som enhetschef representerar du länsstyrelsen, till exempel i externa nätverk med andra myndigheter.

Tillsammans med kolleger ingår du i landsbygdsavdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschefen. Du förväntas bidra till utveckling av både ledningsgruppen och avdelningen.

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom den agrara sektorn såsom agronom, lantmästare, veterinär eller liknande. Du kan också ha fått motsvarande kunskaper genom flerårig arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i uppdraget som enhetschef måste du ha kännedom och intresse av att arbeta med enhetens verksamhetsfrågor såsom djurskydd, livsmedel och allmänna veterinära frågor, både i länet och på nationellt plan. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsarbete.

Som person är du ansvarstagande, engagerad och lyhörd med en god pedagogisk förmåga. Du är även utåtriktad och lösningsorienterad. Dessutom är du analytisk, strukturerad och har god förmåga att kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har tidigare dokumenterad erfarenhet av att vara chef eller haft en tydlig ledarskapsroll. Som chef är du en tydlig och kommunikativ teamledare som motiverar dina medarbetare vilket bidrar till utveckling för både gruppen och verksamheten. Du behöver även en god förmåga att lotsa din personal både som grupp och enskild individ. Du har en god helhetssyn och kan prioritera för att nå kortsiktiga och långsiktiga mål.

Vi lägger särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god samarbetsförmåga, egen drivkraft och strategisk förmåga. Det är också viktigt att du har god självkännedom och vill utvecklas som ledare.

Körkort för bil är ett krav för tjänsten.

Anställningen

Tjänsten är tills vidare som handläggare med ett förordnande som enhetschef på tre år. Provanställning på sex månader kommer att tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 31 maj 2020.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Henrietta Schönenstern

Tf avdelningschef

010-2234000

 

Johanna Bergman

SACO

0102234000

 

Karl-Joel Sundholm

ST

010-2234000

 

Dela detta jobb

Logo
Chef till enheten för djurskydd och veterinära frågor

Länsstyrelsen Södermanland