netjobs.com

logga

Kunddrivna Pensionshandläggare till Karlstad och Växjö

Ort
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Kunddrivna Pensionshandläggare till Karlstad och Växjö

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Produktionsavdelningen är Pensionsmyndighetens största avdelning med cirka 900 medarbetare och finns på 8 orter från Luleå i norr till Halmstad i söder. Produktionsavdelningens primära uppgift är att säkra handläggningen och hantera utbetalningar för Sveriges pensionärer och pensionssparare.

Produktionsavdelningen befinner sig i en större förändringsresa där vi i vår framtidsbild vill stärka våra medarbetare och vår organisation för att i högre grad kunna möta våra kunder där de befinner sig. Vi söker dig som vill vara en del av den förändringsresan.

Vi fortsätter med ytterligare expansion och söker nu dig som vill jobba hos oss som pensionshandläggare med placering på kontoret i Karlstad och Växjö.
 

Arbetsbeskrivning

Som pensionshandläggare arbetar du med myndighetsutövning genom handläggning, utredning och beslut i enlighet med gällande regelverk och processer. Du ansvarar för att på ett effektivt sätt utreda, värdera, analysera samt fatta och verkställa beslut gällande pensionsförmåner.

I arbetet ingår kontakt med pensionärer, pensionssparare och andra externa parter. Du ansvarar för att det dels görs en rättssäker och saklig bedömning i varje enskilt fall samt att de som kommer i kontakt med oss får en positiv kundupplevelse och ett proffsigt bemötande. Som pensionshandläggare kommer du att möta kunder i telefon samt handlägga, utreda och fatta beslut i enskilda pensionsärenden.

Utbildning och erfarenhet

Du har erfarenhet av arbete med kundkontakter och tydligt kundfokus i linje med arbetsbeskrivningen eller annan erfarenhet som vi bedömer som lämplig för tjänsten. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har relevant akademisk utbildning.

Egenskaper

Du är en god lagspelare som är trygg i att arbeta självständigt i en statstjänstemannaroll där du vågar använda ditt utrymme inom givna ramar. Jobbet ställer krav på att du är noggrann, strukturerad, analytisk och tar ett stort ansvar i ditt eget arbete. En förutsättning för att trivas hos oss är att du vill verka i en organisation i ständig utveckling, där du arbetar produktivt och lösningsinriktat. Du gillar ett arbetssätt som ger glädje och motivation tillsammans med dina kollegor. Vi uppmuntrar initiativtagande och förbättringsförslag.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.
 

Övrigt

Vi expanderar våra kontor i Karlstad och Växjö och söker pensionshandläggare för visstidsanställning upp till cirka 2 år men även tillsvidareanställningar kan förekomma. Tillträde planeras i augusti enligt överenskommelse. Placeringsorter: Karlstad och Växjö.

Arbetspsykologiska test, som mäter några av de förmågor och kompetenser som vi bedömer som viktiga i rollen som pensionshandläggare, kommer att ingå i urvalsprocessen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta:

Gruppchef Eva Sundler (Karlstad), Telefon 010-454 31 59
Gruppchef Mattias Sundqvist (Karlstad), Telefon 010-454 31 56
Gruppchef Daniel Söderström (Växjö), Telefon 010-454 24 18

Fackliga representanter:
Rickard Rundgren, ST, Telefon 010 – 454 31 15
Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco, Telefon 010-454 39 14

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 31 maj 2020. Märk din ansökan med diarienummer PSL 2020-66

Dela detta jobb

logga
Kunddrivna Pensionshandläggare till Karlstad och Växjö

Pensionsmyndigheten