netjobs.com

Utskottssekreterare med systemansvar

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2020-05-25

Ansök nu

Utskottssekreterare med systemansvar

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet i Halmstads kommun och ansvarar för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor. Kanslienheten som är en av enheterna på avdelningen för ledningsstöd leder, styr och samordnar arbetet med ärendehantering, sammanträdesadministration, diarium, juridik, utredning, administration, IT och kommunarkiv. Kanslienheten ansvarar för diarium och sammanträdesadministrationen för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott.

Arbetsuppgifter

Är du en lagspelare som vill ingå i vårt team på kommunledningsförvaltningens kansli? Vill du jobba nära politiken och kommunledningen i en organisation med mycket spännande på gång? Är du en person med systemintresse som har fallenhet för att driva digitala processer? Då kan det vara dig vi söker! I tjänsten som utskottssekreterare i Halmstads kommun är du en viktig länk mellan handläggare och förtroendevalda. Kommunkansliet ansvarar för sekreterarskapet i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och dess utskott. En viktig del av tjänsten består av att hantera kommunens personal- och ledningsutskotts sammanträden med att sammanställa handlingar, skicka kallelse och skriva protokoll. I tjänsten ingår systemansvar för kommunens ärendehanteringssystem Ciceron och dess support. Du ska driva Cicerons utveckling samt leda nätverk kring systemet. Du ansvarar också för att utbilda systemets användare. Du samverkar dagligen med kommunsekreterare, registratorer och handläggare på kommunledningsförvaltningen. Du ska även kunna hantera olika typer av utredningsuppdrag såsom remisser och motioner.

Kvalifikationer

Den vi söker har en högskoleutbildning inom samhällsvetenskap, IT, juridik eller motsvarande som bedöms likvärdigt av arbetsgivaren. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete, men detta är inget krav. Du kan uttrycka dig tydligt och professionellt både muntligt och skriftligt på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehanteringssystem så som Ciceron. Det är önskvärt om du har ett samhällsintresse samt tidigare har arbetat i offentlig verksamhet. Den vi söker skriver på ett tydligt, välstrukturerat och logiskt sätt samt har förmågan att anpassa och strukturera information efter målgrupp. I rollen är det avgörande att du är en god organisatör med förmåga att leverera i tid med kvalitet genom ett metodiskt, systematiskt och pålitligt arbetssätt. Vi tror också att du har förmågan att ge råd och stöd till verksamhetens medarbetare genom ett serviceinriktat arbetssätt. Du är en person som delar med dig av din sakkunskap till andra samt kan visa förståelse för organisationens olika avdelningar och funktioner. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-05-11
Ansök senast
2020-05-25

Upplysningar

 • Joel Halldin-Gjerdrum
  Rekryteringsspecialist
  Telefon: 035-137100
 • Joakim Norström, Vision
  Telefon: 0722-47 51 71
 • Therese Wallgren, SSR
  Telefon: 070 283 09 52

Ansökan

Referensnummer
C38438 - 2020

Dela detta jobb

Utskottssekreterare med systemansvar

Halmstads kommun